-

Gözden kaçırmayın

Genel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam EdiyorGenel Başkan Hakan Şeref Olgun'un Türkiye Turu Devam Ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP'li belediye başkanlarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçları hakkında yapmış oldukları açıklamalara yanıt verdi. Yurdunuseven, "CHP'li belediye başkanları, SGK borçları için 'AK Partililerin borcunu ödüyoruz' diyor. Aynı mantıkla bakarsak, seçim çevremdeki CHP'li belediyelerden devraldığımız İhsaniye ve Dazkırı'daki SGK borçları da CHP'li başkanlar zamanından kalma ve AK Partili başkanlar tarafından ödeniyor. Böyle bir mantık olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Yurdunuseven, belediye başkanlarının, hangi partiye mensup olursa olsun, borçları bilerek aday olduklarını ve bu borçları ödemek zorunda olduklarını vurguladı.

Kaynak belirtmeden, alınan bilgilere göre belediyelerde görev değişimlerinde eski dönemlerden kalan borçların yeni başkanların sorumluluğu altında olduğu belirtiliyor. Bu çerçevede Yurdunuseven'in açıklamaları, belediye borçlarının sorumluluğu konusunda dikkat çekici bir nokta ortaya koyuyor.