-

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Tuzcu, Kaymakam Sadettin Yücel'i Ziyaret EttiTepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Tuzcu, Kaymakam Sadettin Yücel'i Ziyaret Etti

İl genelinde devam eden kamu yatırımlarının ve diğer iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen 2024 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında yapıldı. Valilik B Blok Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, il genelinde yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından, kamu hizmetlerinin daha etkin sunulması yoluyla şehrimizin tüm kesimlerinin yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve refahının yükseltilmesi amacıyla 12. Kalkınma Planı'ndan öngörülen hususların önceliklendirmesi yapılarak 2024 yılı Yatırım Programı oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarına ayrılan kaynakların daha etkin kullanılması amacıyla tasarruf tedbirleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

2024 yılı yatırım programında 913 proje yer aldığını ifade eden Vali Yiğitbaşı, bu projelerin toplam proje bedelinin yaklaşık 32 Milyar 500 milyon TL olduğunu belirtti. Yatırımlardan en fazla pay alan kurumların başında ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü geldi.

Sektörel dağılıma göre, haberleşme ve ulaştırma sektörü en fazla yatırım alan sektör oldu. Diğer kamu hizmetleri ve tarım sektörü de öncelikli yatırım alan sektörler arasında yer aldı.

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri de Afyonkarahisar genelinde devam eden yatırımlar hakkında detaylı sunumlar yaptılar. Toplantı, talep ve isteklerin alınması, önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.