-

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Tuzcu, Kaymakam Sadettin Yücel'i Ziyaret EttiTepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Tuzcu, Kaymakam Sadettin Yücel'i Ziyaret Etti

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'un katılımı ile "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Valilik Meydanı'nda özel program düzenlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü eliyle gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise hayırla yâd eden Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuşmada;

"Takvim yapraklarının 15 Temmuz 2016 Cuma'yı gösterdiği o karanlık gece Türk Milleti, hainlerce gerçekleştirilen en kanlı, en alçak ve en sinsi darbe girişimine maruz kalmıştır. Şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışmışlardır.

15 Temmuz'da ülkemiz, tarihinin en karanlık, en acı günlerini yaşamıştır. Darbe ile, iç savaş ile karşı karşıya bırakılmak istenmiştir. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyetini ilk yüzyılında FETÖ terör örgütü eliyle yok etmenin hamlesidir.

Dünya darbeler tarihinde kullanılan uçak sayısı itibariyle bir benzeri daha olmayan bu alçak girişimi, bu millet birkaç saat içerisinde akamete uğratmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir işaretiyle yüzbinler, milyonlar meydanlara inmiş ve Türk Milleti iradesini ortaya koymuştur.

Kahraman Türk ordusunun kılcal damarlarına kadar sızan ve emir komuta zincirini tanımayarak hain bir darbe teşebbüsünde bulunanları, bu millet tüm dünyanın gözü önünde mağlup etmiştir.

Değerli Eskişehirliler,

Bu millet asil bir millettir, bu millet çok cesur bir millettir, bu millet esaret altına girme tehlikesi gördüğü anda özgürlüğüne canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatan söz konusu olduğunda bir anda aynı safta buluşan necip bir millettir.

15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde, darbe girişimini bastıran ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni muhafaza etmemizde başkomutanlık görevini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer HALİSDEMİR olmak üzere 252 şehidimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türk milletinin fedakarlıklarını daima hatırlayacağının sözünü veriyoruz.

Darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, silahlarına bedenlerini siper ederken yaralanan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Allah bir daha milletimizi 15 Temmuz gibi bir ihanetle, tehditle sınamasın.

Darbe gecesi İstanbul Ümraniye'de şehit düşen Eskişehirli Fatih Dalgıç başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Eskişehir'de yaşayan, Marmaris baskınında Cumhurbaşkanımızı koruma görevinde iken gazi olan Uğur Göküz'e, diğer bir gazimiz Özcan Çetinkaya kardeşimizle birlikte tüm gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.

Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Eskişehirlilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum."