-

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Tuzcu, Kaymakam Sadettin Yücel'i Ziyaret EttiTepebaşı İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Tuzcu, Kaymakam Sadettin Yücel'i Ziyaret Etti

Ticaret İl Müdürlüğü, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirdiği denetimler sonucunda aykırılık tespit ettiği firmalara toplamda 276.640,00 TL idari para cezası uyguladı. Denetimler, 01.06.2024-30.06.2024 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde gerçekleştirildi.

Denetimler kapsamında, fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve haksız fiyat artışı gibi konular incelendi. 455 firmada yapılan denetimlerde 3145 ürün kontrol edilirken, 48 firmada ise haksız fiyat artışı tespit edildi ve toplamda 240 ürün üzerinde denetim yapıldı. Haksız fiyat artışı tespit edilen firmaların dosyaları, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderildi ve ilgili süreç başlatıldı.

Tüketicilerin şikayetlerini iletebilmeleri için Alo 175 tüketici hattı hizmete sunuldu. Yetkililere tüketici haklarının ihlal edildiğine dair şikayetleri bildirebilir ve gereken önlemlerin alınmasını sağlayabilirsiniz.

Bilgiler kamuoyuna duyurulur.