-

Gözden kaçırmayın

Dr. Mahmut Koçak'tan Selçuklu Mahallesi Muhtarı Öznur Hız'a Hayırlı Olsun ZiyaretiDr. Mahmut Koçak'tan Selçuklu Mahallesi Muhtarı Öznur Hız'a Hayırlı Olsun Ziyareti

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP'li milletvekillerinin şiddet içeren davranışlarını sert bir dille eleştirdi. Arslan, "Genel Kurul kürsüsüne ve basamaklarına dökülen bu kan, hukuk devletine, anayasaya, temel hak ve özgürlüklere, milletin egemenliğine ve demokrasimize atılmış birer yumruk, akıtılmış kandır," dedi.

Arslan, AKP'li milletvekillerinin tutumlarını "tahammülsüzlüğün, şiddetin ve zorbalığın ürünü" olarak nitelendirerek, yasakçı ve tekçi bir zihniyetin ülkeye zarar verdiğini vurguladı. "Bu faşist anlayışın yükünü ülkemiz ve halkımız daha fazla taşıyamaz. Bizler bu anlayışı, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, hukuk devletine olan bağlılığımız ve halkımıza olan inanç ve güvenimizle mutlaka yeneceğiz," ifadelerini kullandı.

Arslan'ın konuşması, Meclis'teki gerginlikler ve şiddet olaylarına değinirken, aynı zamanda demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında partisinin kararlılığını yansıtması açısından önemliydi.