-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Çocuklara Sorumluluk Verilmesi ÖnemliEskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Çocuklara Sorumluluk Verilmesi Önemli

Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları (AOAB-2024), Afyonkarahisar'ın potansiyelini belirlemeyi, yeni hedefler ortaya koymayı, rekabetçiliğini artırmayı ve şehirin gelecek perspektifine herkesi dahil etmeyi amaçlamaktadır. Bu buluşmalara Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve AFSÜ temsilcileri de katılarak görüş ve önerilerini paylaşmışlardır.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmalarda üniversite, çevre, şehir ve iklim oturumunda AFSÜ İklim Elçisi Öğrenci Mehmet Ali Aymaz, toplumsal hayatta kadınlar oturumunda Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Mert ile sağlık, kültür ve spor daire başkanı Filiz Özden Yılmaz, tarım ve gıda oturumunda ise Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş temsil etmiştir.

AOAB-2024, Afyonkarahisar'ın mevcut durumunu analiz ederek geleceğine yön vermek için 16 farklı alanda düzenlenen bir etkinliktir. Bu etkinlikle yerel kurumlar arası iş birliği için altyapı oluşturularak Afyonkarahisar'ın sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak dinamik ve kapsayıcı bir sürecin temelleri atılmayı hedeflenmektedir.

AOAB-2024'ün ilk oturumu, "Çevre, Şehir ve İklim" temasıyla Korel Otel'de gerçekleştirilmiştir. Bu oturumda katılımcılar, daha temiz ve daha yeşil bir çevre ve daha yaşanabilir bir Afyonkarahisar vizyonu üzerinde fikir birliğine varmışlardır.

"Toplumsal Hayatta Kadınlar" başlıklı oturumda ise kadın girişimciler ve yöneticiler, kendi bakış açılarından şehirleriyle ilgili gözlemlerini ve önerilerini paylaşmışlardır. Vali Yiğitbaşı, oturumun ardından kadınlara ilham veren pek çok iş yapıldığını ve bu bağı devam ettirmenin önemli olduğunu belirtmiştir.

Afyonkarahisar'ın ekonomisinin bel kemiği olan tarım ve gıda üretimi, "Tarım ve Gıda" oturumunda ele alınmıştır. Bu oturumda tarımın ve gıda üretiminin sürdürülebilirliği, verimliliği ve çeşitliliğinin artırılması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, tarım ve gıda alanında Afyonkarahisar'ın daha başarılı ve tanınır hale getirilmesi için ortak çalışmaların yapılması gerektiği vurgulanmıştır.