-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi'nde İkinci Üniversite FırsatıAnadolu Üniversitesi'nde İkinci Üniversite Fırsatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü ile Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, 8. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu kapsamında bir söyleşi düzenledi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu'nun yaptığı söyleşinin konusu, "Yapay Zeka Özelinde Güneş, Jeotermal ve Rüzgar Enerjisi Sistemlerinde Yenilikçi Yaklaşımlar" oldu. Bu etkinlik, Mühendislik Fakültesi Elektrik Kulübü tarafından desteklendi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek, Mühendislik Fakültesi Dekanı Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Oğuz, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gür Emre Güraksın, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Celal Onur Gökçe ve Jeotermal ve Maden Kaynakları Araştırma Merkezi'nden Dr. Feyzullah Çonkar, panelist olarak söyleşiye katıldı. Söyleşi boyunca, güneş, rüzgar ve jeotermal enerjilerle ilişkili panelistler, yapay zeka konusunda çalışan meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulunarak, alanlarında karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini tartıştılar. Enerji alanında özellikle sürdürülebilirlik, verimlilik ve yenilikçilik kapsamında yapay zekanın kullanımı ele alındı.

Söyleşi sonrasında, etkinliğin düzenleme kurulu başkanı ve Güneş ve Rüzgar Enerjisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu tarafından panelistlere teşekkür belgeleri verildi.

#AKÜ #AfyonKocatepeÜniversitesi #yenilenebilirenerji #söyleşi #yapayzeka #güneşenerjisi #rüzgarenerjisi #jeotermalenerji