-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi'nde İkinci Üniversite FırsatıAnadolu Üniversitesi'nde İkinci Üniversite Fırsatı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) arasında imzalanan sporda iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen futbol turnuvası sona erdi. 36 takımın katıldığı turnuva, AKÜ ve AFSÜ öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Turnuvada Atletic Besyo takımını mağlup eden Atletic Bilbao takımı birinci oldu, Aston Villa takımı ise üçüncü oldu. Ödül törenine, başkan yardımcıları, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğrenciler katıldı.

Turnuva, Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ ve AFSÜ'nün ortak girişimiyle düzenlendi. Toplamda 36 takımın ve 360 sporcunun yer aldığı turnuvanın açılış konuşmasını Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yıldız yaptı. Turnuvanın eleme usulüyle gerçekleştiğini belirten Yıldız, sabah ve öğleden önce üçüncülük ve dördüncülük müsabakalarının yapıldığını, öğleden sonra ise birincilik ve ikincilik maçlarının oynandığını ifade etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, belediyenin bu tür etkinlikleri desteklediğini ve yeni turnuvalar düzenleneceğini söyledi. Ayrıca Karakuş, basketbol ve voleybol turnuvalarının da yapılacağını belirtti. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise belediye ile üniversitenin iş birliğine değindi ve sporun disiplin gerektirdiğini vurgulayarak, daha güzel etkinliklerin geleceğini dile getirdi. AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar ise takımları tebrik etti ve emeği geçenlere teşekkür etti. SBF Prof. Dr. Yücel Ocak ise öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif ortamlarda bir araya gelmesinin değerli olduğunu belirtti. Tören ödül takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

#Afyonkarahisar #AKÜ #AFSÜ #futbolturuvası #spor #etkinlik