-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi'nde İkinci Üniversite FırsatıAnadolu Üniversitesi'nde İkinci Üniversite Fırsatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜSEM), "Küresel Isınmanın Biyolojik Değişimlere Etkisi: Mikroorganizmalar ve Fungal Sporlar Eğitimi" programını düzenledi.

Program, Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İjlal Ocak tarafından Abdullah Kaptan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa akademik personel ve öğrenciler de katıldı.

Prof. Dr. İjlal Ocak, konuşmasında iklim değişikliğinin sebepleri, etkileri ve risklerini ele aldı. Artan insan aktivitelerinin sera gazlarının artışına neden olduğunu belirten Ocak, küresel ortalama sıcaklığın sürekli yükseldiğine dikkat çekti. Bu durumun aşırı hava olaylarının artmasına, sel ve orman yangınları gibi ekolojik dengesizliklere yol açabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. İjlal Ocak, aynı zamanda mikroorganizmaların da iklim değişikliğinden etkileneceğini vurguladı. Mikroorganizmaların biyosferin yaşam destek sistemi olduğunu belirten Ocak, bunların hayvan ve bitki sağlığı, tarım ve karbon döngüsünde önemli bir rol oynadığını söyledi. Ayrıca, mikroorganizmaların iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynadığını ve çevresel dengenin korunmasında kritik bir etkiye sahip olduğunu vurguladı.

Eğitim programı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #KüreselIsınmanınEtkisi #Mikroorganizmalar #EğitimProgramı