-

Gözden kaçırmayın

Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'den Sürdürülebilir Enerji Arzı ÇabasıOsmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'den Sürdürülebilir Enerji Arzı Çabası

Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, Afyonkarahisar'ın 2023 yılı ihracat miktarı, ihracatın üretim yapılan il'e kaydedilmesinin ardından 631 milyon doları aşmıştır.

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda açıkladığı ihracat verilerine göre, Afyonkarahisar'ın 2023 yılı ihracatı 339 milyon 970 bin dolar olarak kaydedilmiştir.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomi Şûraları'nda ihracatın üretim yapılan il'e kaydedilmesi talebini iletmeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hısarcıklıoğlu'nun desteği ve odanın lobi faaliyetleri sayesinde Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili çalışma başlatmıştır. Bakanlığın 20 Kasım 2023 tarihli açıklamasında, 2024 yılı itibariyle ihracat rakamlarının üretimin yapıldığı il'e eklenerek açıklanacağı belirtilmiştir.

Bu sayede Afyonkarahisar'ın 2023 yılı ihracatı, 291 milyon 329 bin dolarlık bir artışla 631 milyon 299 bin dolara ulaşmıştır.

İhracatın üretim yapılan il'e kaydedilmesi talebimizin gerçekleşmesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın her zaman destekleri için teşekkür ederiz. #Afyonkarahisar #ihracat #Türkiye #ekonomi